• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

consell 2Com sempre et recordem, un manteniment adequat i uns bons hàbits conduint, t’ajudaran a evitar les costoses avaries en el teu automòbil. Algunes avaries, com les relacionades amb el turbo, poden ser especialment cares. Per això, no està gens malament recordar les bones pràctiques per evitar que el turbocompressor falli.

Si el turbo falla, ho notaràs ràpidament. Veuràs que el rendiment del teu vehicle baixa bruscament, al mateix temps que pel tub d’escapament sortirà una quantitat considerable de fum blanc o bé blavós. Possiblement també notaràs una espècie de xiulet provinent del motor.

Si et trobes en aquesta situació, nosaltres ens encarregarem de tornar-te ràpidament a la carretera, però abans ens has de visitar que t’ho repararem en la major brevetat possible!

Si per sort, no t’has trobat en aquesta situació, et donem un seguit de consells que el teu turbo agrairà:

  • Revisa el nivell de l’oli: comprova que no estigui per sota del mínim ni tampoc superi el màxim nivell de la vareta.
  • Utilitza el lubricant recomanat pel fabricant del cotxe. Pots consultar el llibre de manteniment per saber la densitat específica de l’oli que necessita el teu motor. Si no saps quin correspon acosta’t a ODENAUTO i t’ajudarem a escollir el que li pertoca al teu cotxe.
  • Accelerades, no gràcies! I menys quan el motor encara no ha arribat a la seva temperatura de treball adequada. El turbo es mou a una velocitat elevadíssima i necessita una correcta lubricació.
  • I finalment un detallet que no et costarà gens. Si el teu cotxe utilitza un turbocompressor, és molt perjudicial apagar el motor immediatament després que s’hagi estat circulant a una velocitat molt elevada, o si per exemple s’ha estat pujant un port de muntanya. És molt recomanable deixar el motor a ralentí un parell de minuts per tal de l’oli continuï circulant pel turbo i el continuï lubricant, i si no ho fem, l’oli es podria quedar dipositat en les turbines i carbonitzar-se acabant fent malbé el mateix.
Per qualsevol dubte que tinguis t’esperem a ODENAUTO.
Font: Eurotaller

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*