• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

Noticia ITVConduir amb la ITV caducada et pot sortir molt car!

Recentment hem sabut que gairebé dos milions de vehicles circulen per les carreteres de l’estat amb la ITV caducada. Una dada realment preocupant que posa en qüestió la seguretat de tots els usuaris de les vies. I és que la inspecció tècnica és la forma en què es controla que tots els vehicles circulin de manera segura, sense posar en risc als seus propis ocupants i a la resta d’usuaris.

Alguns conductors creuen que endarrerint el seu pas per la ITV estan estalviant uns quants diners. Però saps realment el preu que pots pagar si t’agafen conduint un cotxe que no ha passat la ITV? T’ho expliquem!

200 € per circular amb la ITV caducada i 500 € per la ITV amb resultat negatiu

MULTES

No tenir la inspecció tècnica al dia es considera una infracció, i com a tal, comporta multes que oscil·len des dels 200 € per conduir un cotxe amb la inspecció caducada o bé desfavorable (és a dir, amb defectes greus que s’han de solucionar obligatòriament) fins a 500 € per circular amb un cotxe el qual el resultat de la inspecció ha estat negatiu (és a dir, un vehicle amb defectes molt greus que no compleix les condicions tècniques mínimes de  cara a la seguretat viària). En aquest últim cas, quan els defectes siguin molt greus, el vehicle haurà de ser transportat en grua des de l’estació de la ITV fins al taller i tornar a l’estació d’ITV un cop arreglat per comprovar que tot està en ordre. Penseu que actualment ITV i la DGT comparteixen un flux d’informació, de manera que la DGT pot saber en tot moment si el nostre cotxe no s’ha sotmès a la inspecció o el resultat d’aquesta.

BAIXA DEL COTXE

A més de la multa econòmica, ens estem exposant a què la Jefatura Provincial de Trànsit tramiti automàticament la baixa del vehicle si no acreditem que hem passat la ITV o no hem solucionat els defectes mecànics que s’haguessin detectat en un termini de temps establert.

PROBLEMES AMB LA COMPANYIA ASSEGURADORA

En cas de patir un accident si portem la ITV del vehicle caducada, ens arrisquem a què la companyia asseguradora no es faci càrrec dels danys propis. A més, si es demostra que el sinistre és conseqüència d’una fallada que es podria haver evitat gràcies a la inspecció ITV, podrien reclamar-nos l’import dels danys a tercers que hagi pagat la nostra assegurança.

COTXES ALS GARATGES

Tens un cotxe al garatge de casa amb la ITV caducada? Doncs vés amb compte que quan vulguis circular amb aquest vehicle, en teoria, no pots treure’l al carrer ni per passar la inspecció. És aconsellable portar-lo fins a l’estació d’ITV en grua per evitar el risc de multa i problemes amb la companyia asseguradora en cas d’accidents.

CONSELLS

Si s’ha caducat la ITV d’algun dels vostres vehicles però ja tens concertada la cita prèvia per sotmetre el cotxe a la inspecció, porta el comprovant al cotxe: et pot ser molt útil en cas que les autoritats t’aturin conduint.

I finalment, el millor consell, si et vols estalviar problemes, vine a ODENAUTO. Et farem tota la revisió pre-ITV i li portem nosaltres! Recorda que  treballem per solucionar els problemes del teu vehicle. Fes-nos confiança!

Demana cita prèvia!

Font: eurotaller.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*