• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

Noticia bateriaTens la bateria a punt? Consells per evitar-ne avaries!

Tens la bateria del cotxe a punt? Si no és així, pots tenir un problema o que et deixi tirat en el pitjor dels moments, ja que precisament de la bateria en depenen el funcionament d’un munt de sistemes del vehicle i principalment l’arrancada d’aquest.

No saps en quin estat es troba la teva? Vine a ODENAUTO que et direm exactament com està així com de la resta de components del teu vehicle.

Tot i això, no està de més que repassis aquests consells que t’ajudaran a allargar-ne la vida i evitar avaries inesperades!

CONSELLS DE MANTENIMENT: BATERIES!

El primer de tot és optimitzar-se el seu ús. Racionalitza’l! Evitar sotmetre-la a intensitats elevades de treball sense sentit.

Si tens molts accessoris connectats al cotxe, podem buscar el model de bateria que més s’adeqüi a les teves necessitats.

Avui en dia, els automòbils incorporen cada vegada més equipament i sistemes que depenen de la bateria: GPS, elements de confort, calefacció, il·luminació, … I moltes vegades, a més a més, el carreguem d’accessoris extra com per exemple carregadors de mòbils. Si per les vostres necessitats és imprescindible tenir tots aquests aparells connectats, potser podríem valorar l’opció de buscar un model de bateria que tingui unes prestacions superiors.

Altres aspectes que podem tenir en compte són la climatologia. Les temperatures extremes i els canvis bruscos poden fer malbé l’electròlit i dificultar el seu funcionament. Els fabricants indiquen clarament els rangs de servei en els quals funcionen de manera òptima. A l’hivern, a més, la pluja i el fred poden comportar que la bateria es descarregui. Precaució!

La falta d’ús també pot provocar una descàrrega. Fins i tot pot comportar que inevitablement, hàgim de canviar aquesta bateria. Així que si saps del cert que no has d’usar el cotxe durant un bon període de temps, et recomanem que desconnectis la bateria i la guardis en un lloc protegit de les temperatures extremes.

Assegura’t que els borns estan en bon estat, que presentin símptomes de sulfatació. Si és així, neteja’ls! És molt important que estiguin en perfectes condicions perquè l’energia pugui fluir i el cotxe pugui arrancar sense problemes.

sulfatados

Bateria amb els borns amb símptomes de sulfatació.

Finalment, i contràriament al que tu puguis pensar, els trajectes curts són perjudicials per a la bateria. Per què? Perquè la majoria dels cotxes han de recórrer com a mínim 10 km per recuperar l’energia necessària que gasten per arrancar el cotxe. Intenta fer que la bateria es pugui recuperar intercalant recorreguts de diversa durada.

Tot i això si és inevitable canviar-la, et buscarem la bateria que millor s’adeqüi a les necessitats del teu vehicle.

I buscant les millors ofertes perquè recorda, cuidem el teu vehicle però també de la teva butxaca!

Font: eurotaller.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*