• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
consell6_EmbragueEls vehicles amb caixa de canvis manual disposen d’una peça mecànica  que és l’encarregada de transmetre per adherència la potència del motor fins a la caixa de canvis. Aquesta peça és l’embragatge.

Fonamentalment, l’embragatge permet el canvi d’una marxa a una altra absorbint les batzegades de la transmissió. Tenint en compte que és una peça de desgast s’haurà de controlar el seu estat de manteniment i canviar-la quan sigui necessari.

La vida útil de l’embragatge oscil·la al voltant dels 150.000 km, però dependrà del vehicle, el tipus d’embragatge i la manera de conduir.

Quan hem de canviar l’embragatge el cotxe?
Sabràs quan l’embragatge està gastat quan aquest patini impedint així que es transmeti el parell i la potència del motor a la caixa de canvi. És un fet incòmode però sobretot perillós.
El disc d’embragatge és la peça de major desgast. El seu revestiment perd gruix a mesura que s’utilitza i quan això succeeix, la pressió del diafragma comença a ser insuficient per tal d’acoblar-hi el volant motor al disc i per això patina.
De la mateixa manera, un ús incorrecte de l’embragatge pot cremar el plat. Per exemple, si forcem el cotxe en fer un avançament o pujant una pujada, quan el motor s’accelera sense obtenir l’acceleració desitjada o si tardes molt a aixecar el peu del pedal de l’embragatge mentre acceleres en canviar de marxa.

Si l’embragatge patina, deixant de transmetre potència a la caixa de canvis, el plat se sobreescalfarà, agafant un to blavós i fent que el revestiment del disc es desgasti.

Us deixem un enllaç a un vídeo sobre el funcionament de l’embragatge:

Tot i això la millor manera de saber en quin estat es troba el nostre l’embragatge és venir al taller i comprovar-ho.

Per això a Odenauto te’l revisarem per evitar-ne problemes. Visita’ns.

Font: eurotaller.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*