• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Primer pla d'una persona posant-se el cinturo
Primer pla d’una persona posant-se el cinturo

Posar-se bé el cinturó de seguretat és molt més important del que ens imaginem. Perquè encara que està demostrat que redueix a la meitat la probabilitat de mort en cas d’un accident, si no ho recolzes correctament, per exemple en les parts toves del cos, en cas de frenada brusca o impacte pot causar-te serioses lesions internes.

Les dades indiquen que si portes el cinturó de seguretat posat, en cas de sinistre disminueix a la meitat la probabilitat de defunció. En les bolcades de vehicles, la seva eficàcia és major i el risc de mort es redueix en un 77%. Així i tot segons dades de la Direcció general de trànsit (DGT ), estan condicionats pel bon ús d’aquest.
No tan solament es tracta de posar-se el cinturó, sinó que fa falta que ens ho col·loquem correctament i de comprovar el seu bon estat. En això últim et podem ajudar en Odenauto. En cas que no tingui clar que el seu cinturó funcioni correctament passi pel taller i ho revisarem per garantir les totals prestacions del sistema.

Utilitzar correctament el cinturó

El cinturó de seguretat del cotxe ha de posar-se sobre les parts dures del cos. Cal recolzar-ho en la clavícula, a la meitat del camí entre l’espatlla i el coll i sobre les crestes ilíaques de la pelvis. Mai s’ha de recolzar sobre l’abdomen.

El cinturó de tres punts compta amb una banda superior toràcica i una banda inferior pèlvica; ambdues han d’estar ajustades al cos sense cap folgança. No s’han d’utilitzar accessoris com a coixins sota el seient ni portar les bandes tortes.

Efectes d’utilitzar malament el cinturó

En certes ocasions, hi ha conductors i passatgers que porten la banda superior del cinturó fora de l’espatlla. Portar-ho així podria ocasionar un cop del cap contra el parabrisa o bé contra el quadre de comandament en imprevisibles conseqüències.

Altres vegades, el cos de l’ocupant del vehicle es col·loca per sota de la banda abdominal. És el conegut efecte submarí. Una situació realment perillosa: incrementa el risc de col·lisionar contra el quadre de comandament o el volant, col·locar el cinturó sobre l’abdomen pot provocar lesions internes greus i també que patini el cos cap a la zona inferior de l’habitacle ocasionant seriosos problemes a les cames.

I sobretot les dones embarassades han de col·locar-se la cinta abdominal correctament per evitar possibles lesions del fetus.

Esquema de col·locació correcte del cinturó de seguretat

 

 

 

 

Fuente: eurotaller.com