• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

consell 5_amortidorsEl sistema de suspensió del vehicle està compost per tres elements: els pneumàtics, les molles de suspensió i els amortidors.

Aquests tres components han d’estar en perfecte estat per tal de mantenir el correcte contacte del pneumàtic amb l’asfalt. I la millor opció per assegurar-nos que els tenim en bon estat és passar pel taller.

Què fan els amortidors?

La funció bàsica dels amortidors és mantenir les rodes del vehicle en contacte amb la carretera, així com controlar els moviments de la carrosseria. L’amortidor controla el moviment de la molla i assegura, sempre que estigui en bon estat, una conducció suau i segura. Fins i tot amb pneumàtics i frens nous, la seguretat del vehicle es pot veure compromesa degut a un menor contacte de la roda amb l’asfalt si els amortidors no estan en bon estat.

Què passa si algun dels 3 elements no es troba en bon estat?
Si el vehicle només fes servir molles però sense amortidors, seria incapaç de controlar els moviments de la carrosseria derivats de les irregularitats de l’asfalt i continuaria rebotant i els pneumàtics perdrien el contacte amb la calçada.
Consells sobre el sistema de suspensió
El fabricant KYB recomana revisar tant les molles com els amortidors de manera freqüent, ja que són peces de desgast. A més, aquests estan exposats als efectes de la pluja, brutícia i sal en la carretera.
Això pot provocar-ne la corrosió i un menor rendiment per la qual cosa s’han de revisar cada 30.000 km i canviar-se cada 80.000 km.
Finalment, cal recordar que els amortidors i les molles sempre s’han de substituir per parelles, de dos en dos o els quatre de cop.
A continuació et deixem un enllaç a un vídeo perquè entenguis com funciona un amortidor:
https://www.youtube.com/watch?v=fKIdx5dSjLA
Quant temps fa que no revises els amortidors? Vine a Odenauto i te’ls revisarem i si és necessari substituir-los, aprofita la nostra oferta 4×3.
Font: eurotaller.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*