• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Palanca de cambios automática
Palanca de canvis automàtic

Que és l’oli de la caixa de canvis automàtica?

L’oli de la caixa de canvis automàtica, o ATF (Automatic transmission fluid), és un líquid que es troba a la caixa de canvis dels cotxes amb canvi de marxa automàtic. Aquest líquid protegeix el mecanisme i permet que funcioni d’una forma fluida.

Quan canviar l’ATF?

Encara que és indubtable que és necessari canviar l’ATF, la seva vida útil dependrà principalment de dos factors. En primer lloc, el tipus i marca del canvi. Actualment hi ha diversos tipus de canvis de marxa automàtics. Cadascun requereix un ATF concret, i tenen vides útils diferents. El segon factor important és l’ús. Si durant la conducció és necessari fer molts canvis de marxa o es transporta molt pes, la degradació de l’ATF serà major.

Com a indicació general, se sol parlar de 60.000 km o dos anys. No obstant això, si notem estirades en la caixa del canvi o que el canvi de marxa és lent, també és convenient revisar l’ATF. Aquests símptomes poden ser deguts a un nivell incorrecte de l’ATF, al fet que ha perdut propietats o a què estiguem utilitzant un ATF incorrecte per al nostre vehicle.

Com es canvia l’ATF?

Existeixen dues formes de canviar l’ATF, de forma manual o amb màquina.

El sistema manual consisteix en treure el tap del càrter i deixar que l’ATF surti. El problema d’aquest sistema és que només es canvia l’ATF del càrter i queden impureses. D’aquesta forma només traurem entre un 40% i un 50% del total.

Si s’utilitza una màquina especialitzada, s’usa el mateix circuit per a extreure l’ATF vell i introduir el nou. D’aquesta forma s’arriba a treure el 95% de l’ATF vell i s’eliminen pràcticament totes les impureses.

Si ha arribat el moment de canviar l’ATF, no dubtis a acostar-te a Odenauto. Disposem d’una màquina especialitzada a realitzar el canvi d’ATF, d’aquesta forma t’assegures que el teu vehicle estigui en perfectes condicions, i allargues la vida del canvi de marxes automàtic.