• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
con de seguretat
con de seguretat

Les nostres reaccions mentre conduïm tenen un paper fonamental per generar una conducció segura i evitar riscos. La conducció AVA és una sèrie de conductes que busquen evitar els accidents de trànsit.

Conducció AVA

Des de Creu Vermella indiquen la necessitat d’una actitud proactiva per evitar sinistres. Cal mantenir una observació constant, i romandre alertes per reaccionar de la forma adequada davant imprevists que puguin sorgir.

La conducció AVA cerca ajudar-nos a mantenir aquesta actitud proactiva. De manera que puguem reaccionar ràpidament i evitar accidents. Aquestes sigles fan referència a: Advertir, Valorar i Adoptar una actitud.

Es refereix a tres passos lògics per mantenir la seguretat viària. Consisteixen a Advertir el risc, Valorar els possibles perills i Adoptar una actitud segura.

Conducta PAS

Per desgràcia no sempre és possible evitar els accidents. En les ocasions que ens vegem embolicats en un accident, sigui com a testimonis o part implicada, és MOLT important mantenir la calma i reaccionar amb la conducta PAS: Protegir, Avisar i Socórrer.

Protegir el lloc de l’accident: el primer pas és assegurar el lloc de l’accident, de manera que no es produeixin nous accidents i assegurem la nostra seguretat i la dels accidentats.

Avisar als serveis dergència: per a això cal cridar al 112, haurem d’informar de l’accident, on ha tingut lloc i com és la situació actual.

Socórrer a les víctimes: Una vegada assegurada la zona i avisat als serveis dergència hem d’ajudar a les víctimes de l’accident. És molt important que solament fem allò del que estem segurs. A vegades el suport moral que puguem proporcionar mentre arriben els serveis dergències serà suficient.

La nostra actitud al volant és molt important, però també ho és l’estat del nostre vehicle. Per això vine a Odenauto i ens assegurarem que el cotxe estigui en perfecte estat.

Font: Eurotaller