• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Marques de frenat en carretera asfaltada
Marques de frenat en carretera asfaltada

Per tenir una conducció segura és important que totes les peces del nostre vehicle estiguin en perfecte estat. La fallada d’una peça pot afectar a unes altres i en conseqüència a la nostra conducció. Això és especialment important quan parlem de la distància de frenat, un factor molt important i que es veu afectat per moltes peces.

Què és la distància de frenat?

La distància de frenat és la distància que recorre el vehicle, des del moment que es trepitja el pedal de fre i fins que el vehicle queda completament detingut. Si li sumem la distància de reacció (distància que recorrem en el temps que transcorre entre que veiem un obstacle i trepitgem el fre), obtenim la distància de detenció. L’estat del nostre vehicle farà que la distància de frenat variï.

Com més curta sigui la distància de frenat millor. Ja que ens permetrà evitar col·lisions en cas de frenat brusc.

Per assegurar-nos que la distància de frenat sigui mínima, tots els elements que intervenen han d’estar en bones condicions. Alguns dels elements que tenen més pes en la distància de frenat poden ser frens, rodes o amortidors.

La influència dels frens sobre la distància de frenat és bastant evident. Però per exemple, si els nostres amortidors ja han recorregut 65.000 km, i circulem a una velocitat de 100 km/h, la distància de frenat augmenta un 4% respecte a uns amortidors nous. D’altra banda, si les rodes estan en mal estat o mal inflades, podem estar triplicant la distància de frenat.

Si notes que la distància de frenat ha augmentat, no te la juguis i porta el cotxe a Odenauto. Aquí ens assegurarem de fer-li el manteniment al teu vehicle i retornar-t’ho en les millors condicions possibles.

Font: Eurotaller