• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Vista 3d junta cardán
Vista 3d junta cardan

Un bon manteniment del cotxe es nota en tots els detalls, especialment en peces com el cardan. Que encara que no és molt coneguda, té un paper molt important en la nostra seguretat, especialment en les corbes.

Què és el cardan?

El cardan forma part de la transmissió de l’automòbil. És l’encarregat de transmetre l’esforç de rotació del motor a les rodes motrius. Si el cardan s’espatlla, el nostre cotxe es veurà immobilitzat. Això és pel fet que la força del motor no arriba a les rodes.

Si l’avaria succeeix mentre prenem una corba el risc es dispara, ja que no serem capaços de controlar la direcció de l’automòbil.

Com podem detectar avaries en el cardan?

Els símptomes que ens indiquen una possible avaria en el cardan varien segons el tipus de transmissió. En transmissions posteriors notarem uns cops més lleugers quan trepitgem l’accelerador en rectes. D’altra banda, en les transmissions davanteres es produeix un soroll constant del joc d’articulacions en les corbes.

Un altre factor important en el funcionament del cardan és una correcta lubricació. Per això hem d’estar atents a possibles fuites, ja que si la manxa que recobreix el cardan s’esquinça, la pèrdua de grassa pot accelerar el desgast d’aquest.

En general es recomana canviar el cardan cada 100.000 km aproximadament. Així que si creus que ja toca canviar el del teu cotxe, o notes els símptomes descrits anteriorment, en Odenauto estarem encantats de fer el manteniment del teu cotxe i resoldre qualsevol dubte que puguis tenir.

Font: Eurotaller