• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Persona esternudant a un campo de flors
Persona esternudant a un camp de flors

Ja ha arribat la primavera i amb ella les al·lèrgies. Des de la DGT han publicat un petit article en el qual ens parlen d’ella. Les al·lèrgies afecten a tota Espanya, encara que si és cert que els principals causants varien segons on estiguem. Segons la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica la situació és cada vegada pitjor. Això es deu al fet que la falta de pluja i els alts nivells de contaminació estan afavorint el fenomen d’inversió tèrmica, que impedeix als pòl·lens abandonar l’atmosfera, augmentat el temps d’exposició a ells.

Si vols conèixer els nivells de pol·len en temps real, pots visitar la següent pàgina.

Símptomes de l’al·lèrgia

Irritació d’ulls, congestió nasal, picors en la pell, esternuts, picor de gola, problemes respiratoris, etc. són els símptomes més freqüents dels al·lèrgics. Totes aquestes molèsties afecten la conducció. Podem trobar estudis que indiquen que les possibilitats de tenir un accident augmenta un 30% amb conductors al·lèrgics.

Efectes sobre la conducció

Els símptomes produïts per un atac al·lèrgic suposen una complicació per a la conducció. La Dirección General de Trafic adverteix que una crisi d’esternuts pot suposar deixar de parar atenció a la carretera durant 140 metres si circulem a 100 km/h. D’altra banda el 50% dels al·lèrgics sofreixen alteracions del somni, la congestió nasal impedeix dormir bé.

També cal tenir en compte que els antihistamínics que s’utilitzen per a tractar les malalties al·lèrgiques poden tenir efectes sobre la conducció.

Consells per al conductor al·lèrgic

A l’article també es recullen alguns consells per a una conducció segura en cas de ser una persona al·lèrgica:

  • No automedicar-se i informar el metge de capçalera que té la necessitat de conduir
  • No prendre begudes alcohòliques durant el tractament
  • Netejar el cotxe amb freqüència
  • Viatjar amb les finestretes baixades
  • Si utilitza l’aire condicionat, portar un filtre especial per a pòl·lens.
  • Evitar conduir durant l’alba i el capvespre, en aquests períodes la concentració de pol·len sol ser major.
  • No deixar el vehicle en zones humides.
  • És millor iniciar el tractament uns dies abans d’iniciar el viatge, d’aquesta forma l’organisme s’adapta al tractament i disminueixen els efectes sedants.

Com podeu veure un manteniment correcte del vehicle també ajuda a millorar la conducció si es té algun tipus d’al·lèrgia. Tenir el filtre de l’habitacle, o filtre antipol·len, en bon estat pot suposar una gran diferència. Si has de conduir, no dubtis a portar el cotxe a Odenauto per a la revisió, ens assegurarem que tots els filtres funcionen correctament i els substituirem si fos necessari, incloent-hi el filtre de l’habitacle.