• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514
Canviant oli
Canviant oli

Fa poc, Shell Hélix va publicar l’estudi europeu “Drive On European Study”. Que ha estat elaborat per Kantar TNS, grup de recerca i informació de mercat. En aquest estudi s’analitzen, entre altres, els hàbits d’ús i manteniment que els conductors fan de l’oli de motor dels seus vehicles.

Que ens diuen les dades

El 40% dels espanyols prefereixen utilitzar olis de motor sintètics mentre que el 38% es decanta pels semisintètics. Aquestes dades contrasten amb la tendència europea, que mostra que el 42% dels conductors prefereix utilitzar olis semisintètics enfront del 33% que es decanta pels sintètics.

Aquest informe mostra a més que, a l’hora de triar el seu oli de motor, el 67% dels espanyols es deixa guiar per les recomanacions del taller. A més, el 26% assegura que el canvi d’oli sol fer-lo regularment. D’altra banda, el 42% dels conductors espanyols decideix canviar l’oli de motor en tallers independents TIS mentre que el 36% prefereix acudir a tallers franquícia TFS.

Segons l’estudi, per a la major part dels enquestats, el factor més important a l’hora de triar un oli de motor és la recomanació del mecànic o assessor de servei. També es té en compte una bona relació qualitat-preu. Crida l’atenció la relació entre aquests criteris i el tipus de taller. Els conductors que solen portar el seu vehicle al concessionari solen seguir la recomanació del fabricant. Per contra, els clients de tallers independents presten més atenció a la relació qualitat-preu.

D’altra banda, l’estudi analitza els hàbits dels conductors diferenciant entre gèneres. D’aquesta forma, els homes realitzen accions com rentar el cotxe, canviar els fars o comprovar la pressió, amb major freqüència que les dones. No obstant això, a l’hora de canviar els pneumàtics a l’hivern/estiu les dones obtenen un 18% enfront del 14% dels homes.

“És indubtable el valor d’aquest estudi per a conèixer les necessitats dels consumidors i ajudar-los a superar els obstacles diaris que els detenen. Gràcies a les dades obtingudes podem desenvolupar nous lubrificants que ens permetin protegir el motor dels vehicles dels nostres clients”, comenta Britt Burnett, general manager Màrqueting & Technical Europa

A Odenauto sabem la importància que té un bon oli en el manteniment del cotxe. Veuen a visitar-nos i ens assegurarem que el teu cotxe aquest en perfectes condicions.

Font: Shell