• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

Soroll
El passat 24 d’Abril va ser el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll, i des de la DGT es van fer ressò dels avisos de diferents organitzacions sobre els efectes nocius que pot tenir l’exposició a alts nivells de soroll en les persones.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha catalogat la contaminació acústica com el segon major problema mediambiental a Europa. Només sent superada per la contaminació de l’aire per partícules. L’impacte del soroll sobre la salut està ben contrastat, entre els seus efectes trobem: estrès, problemes de somni, afeccions a les capacitats cognitives, malalties cardiovasculars i respiratòries. Segons l’OMS, “un de cada cinc europeus viu regularment exposat a nivells de soroll nocius per a la salut”.

D’altra banda, l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA), afirma que l’exposició a alts nivells de soroll “genera un alt risc per a la salut de les persones” i estima que causa la mort prematura de 16.600 persones a l’any a Europa. A més, provoca estrès a 32 milions d’adults i problemes de somni a altres 13 milions. La principal font de la contaminació acústica és el tràfic rodat. Segons AEMA, més de 100 milions de persones en tot el continent es veuen afectades per aquest, de les quals 73 milions viuen en zones urbanes.

Si ens centrem en Espanya, AEMA diu que els nivells excessius de soroll afecten 12 milions de persones durant el dia i de 9,5 milions durant la nit. Sent el tràfic rodat el responsable del 80% de la contaminació acústica a les ciutats.

Segons les lleis europees, es consideren contaminants tots els sorolls superiors a 55 dB durant el dia i 50 dB durant la nit. A manera de referència, un aspirador genera uns 65 dB i un carrer amb molt tràfic pot arribar als 75 dB.

Un manteniment adequat del teu vehicle i l’elecció correcte dels pneumàtics, ajuda a reduir la contaminació acústica. Si notes que el teu cotxe fa més soroll del qual deuria, no dubtis a portar-ho a Odenauto. Ens encarregarem de fer-li la revisió i deixar-ho en el millor estat possible.