• Truca'ns! 938 054 111 - Whatsapp 636 988 514

informe-sillas-infantiles-2019Recentment s’han publicat els resultats d’un estudi en el qual s’han avaluat 35 SRI (Sistemes de Retenció Infantil). Aquest estudi ha estat realitzat pels principals clubs automobilístics europeus, entre ells l’espanyol RACE. En aquesta ocasió s’ha utilitzat un sistema d’estrelles per a valorar els diferents SRI homologats que es comercialitzen a Europa, sent una estrella la pitjor puntuació i cinc estrelles la màxima puntuació. En l’estudi s’ha tingut en compte factors com la seguretat, materials, facilitat d’ús i ergonomia.

Els resultats

Dels 35 SRI avaluats, només un, ha aconseguit la màxima puntuació de cinc estrelles. Es tracta del Bébé Confort Jade + 3wayFix. D’altra banda, han estat quatre els sistemes que han obtingut una única estrella:

  • Babystyle Oyster Carapace Infant + Duofix i-Size Base: els portabebès es van deixar anar de la base Isofix en l’assaig d’impacte frontal i van ser llançats cap endavant sense gairebé retenció. La qualificació de «1 Estrella» en l’assaig d’impacte frontal va fer que es rebaixés al mínim la recomanació dels clubs.
  • Chicco Oasys i-Size Bebecare + i-Size Base: en l’assaig d’impacte frontal es va desprendre l’arnès integral i el ‘dummie’ va ser llançat del SRI, la qual cosa va donar una qualificació «1 Estrella» en protecció contra impactes frontals i va fer que es rebaixés al mínim la recomanació dels clubs.
  • Giordani Galaxy 012: va fallar en l’assaig d’impacte frontal i resulta difícil cordar al nen. Aquest SRI va obtenir una qualificació de «1 Estrella» en tots dos criteris, la qual cosa directament afecta a la recomanació dels clubs, atès que un bon rendiment en altres aspectes no pot compensar un rendiment deficient en aquests dos criteris.
  • Maxi-Cosi TobiFix: la coberta de teixit del model Maxi-Cosi TobiFix conté TCPP pirorretardant en una quantitat que supera els límits establerts en la Directiva 2014/79/UE aplicable a joguines. Per tant, el portabebès va ser qualificat de «1 Estrella» en el criteri de contingut de substàncies perjudicials i això afecta directament a la recomanació dels clubs.

A continuació podeu veure una taula resum amb totes les cadires infantils de l’estudi:

tabla-sillas-infantiles-2019-por-categorias

Consells per a comprar un SRI

Des de RACE també aconsellen “anar a la botiga amb el vehicle propi i amb el nen per a provar els models disponibles abans de la compra”. També cal prestar especial atenció al cinturó i assegurar-nos que el SRI que comprem sigui compatible amb el nostre cotxe. D’aquí la importància d’anar a la botiga amb el vehicle.

En Odenauto sabem la importància que té viatjar de forma còmoda i segura. No te la juguis i recorda fer-li el manteniment al teu vehicle. En Odenauto ens assegurarem que tot estigui en les millors condicions possibles.